טיפול בעצים חולים
העץ מראה סימני מחלה? צריכים מקצוען לטיפול בעצים חולים? צריכים טיפול דחוף בעץ מנגו או לימון? עץ הדלק סובל מחדקונית? זקוקים לטיפול בעץ אבוקדו חולה? מעוניינים בבדיקה לעץ חולה? צריכים טיפול לעץ ערבה? העץ מראה סימנים של פייחת? צריכים טיפול לעץ רימון חולה? זיהיתם יקרונית התאנה? רוצים לבדוק אם אפשר להציל את העץ? פנו עכשיו למומחים בתחום!
מעוניינים לקבל הצעה לטיפול או ייעוץ לעץ חולה? פנו עכשיו! 055-939-5722
אם יש לכם עצים בנכס שלכם, חשוב לטפל בהם כראוי. עצים חולים עלולים להוות סכנה לבית ולרכוש שלכם, ואף יכולים להפיץ מחלות לעצים אחרים באזור. במדריך זה נעבור על כמה טיפים לטיפול בעצים חולים ולשמירה על בריאותם.
תוכן עניינים
Toggleזיהוי עצים חולים
השלב הראשון בטיפול בעצים חולים הוא זיהויים.
חפשו סימנים כמו עלים מצהיבים, פייחת, חורים חשודים, ענפים מתים או סדקים בגזע.
אם אינך בטוח אם העץ שלך חולה, התייעץ עם רופא עץ מקצועי(אגרונום).
קִצוּץ וגיזום ענפים
אחת הדרכים לטפל בעצים חולים היא באמצעות גיזום.
הסרת ענפים מתים או חולים יכולה לסייע במניעת התפשטות המחלות ולשפר את הבריאות הכללית של העץ.
זִבּוּל מסביב לעץ
דרך נוספת לטפל בעצים חולים היא באמצעות הפריה.
דשן יכול לספק חומרים מזינים שייתכן שחסרים לעץ, ולעזור לו להתאושש ממחלה.
רִוּוּי והשקיה
השקיה נכונה חשובה גם לטיפול בעצים חולים.
השקיית יתר עלולה להוביל לריקבון שורשים, ואילו תת-השקיה עלולה לגרום ללחץ על העץ.
הקפידו להשקות את העצים באופן קבוע אך לא יותר מדי.
הדברה וריסוס מזיקים לעצים
לבסוף, הדברה היא חלק מאוד חשוב לטיפול בעצים חולים.
חרקים כמו כנימות וקרדית עכביש עלולים לפגוע בעצים ולהפיץ מחלות.
התייעצו עם רופא עץ מקצועי לקבלת ייעוץ כיצד להדביר מזיקים.
מחלות נפוצות בעצי פרי בארץ ישראל
– עצי תפוז בישראל נפגעים בדרך כלל ממחלת הורקת הדרים הגורמת לעלים מצהיבים ועצירת צמיחה וכן מלנוזה הגורמת לכתמים כהים על הפירות והעלים.
– עצי קלמנטינה יכולים להיות מושפעים מכתם חום אלטרנריה הגורם לכתמים חומים על הפירות והעלים וריקבון שורש Phytophthora שעלול לגרום לנזק לשורש ולהוביל לנבילה.
– עצי לימון רגישים למחלת הורקת הדרים וכן גלד לימון הגורם לנגעים גלדים מוגברים על הפרי ועובש מפויח שהיא מחלה פטרייתית הגורמת לציפוי שחור על העלים.
– עצי מנגו בישראל עלולים להיפגע מאנתרקנוזה הגורם לכתמים שחורים על הפירות והעלים וכן מטחב אבקתי(פייחת) הגורם לציפוי אבקתי לבן על העלים.
– עצי תאנה רגישים ליקרונית תאנה הגורמת לכתמים צהובים על העלים ולהמתה של הגזע בעוד וירוס פסיפס התאנים גורם להצהבה מנומרת של העלים.
– עצי דקל בישראל עלולים להיות מושפעים מחדקונית הדקל ומנמילת פוסאריום הגורמת לנבילה של הכפיים בעוד ריקבון ורוד גורם לריקבון של הפרי.
צרו קשר להצעת מחיר חינם
במדביר המוסמך אנו גאים במתן שירות לקוחות מעולה בכל נושא טיפול בעצים חולים. אם יש לך שאלות כלשהן בנוגע לטיפול בעצים החולים שלך או אם תרצה לקבוע פגישת ייעוץ עם אחד מבעלי המקצוע שלנו, אנא אל תהסס לפנות אלינו בטלפון או להשאיר הודעה באתר שלנו!